Antieke boerenplavuizen kopen bij De Opkamer

Antieke boerenplavuizen vind je in het assortiment van De Opkamer. Deze plavuizen worden ook wel estrikken genoemd en zijn perfect voor iedere kamer. Deze plavuizen zijn tijdloos en gebruiksvriendelijk en geven karakter aan de ruimte waar de authentieke vloer ligt.

Franse plavuizen zijn nog steeds populair en je ziet ze vooral veel in Frankrijk. Maar ook in Mallorca en uiteraard ook in Nederland. De charme van de oude Terracotta tegels is hun typische schakering van terracotta tinten. Ze geven iedere ruimte de sfeer en warmte die je zoekt.

Bij De Opkamer vind je wat je zoekt. De deskundigheid, passie en gedrevenheid van Michel en Carola zorgen ervoor dat je met het juiste gevoel binnenkomt en ook weer naar buiten gaat.

Oude antieke boeren plavuizen | passie voor bouwantiek

 • Passie voor bouwantiek
 • Een gevestigde naam in de branche
 • Deskundigheid en parate kennis
 • Breed assortiment met regelmatig nieuwe aanwinsten
 • Vers bakje koffie!

Bekijk ons assortiment een estrikken antieke tegels online of in onze showroom. Er staat altijd een verf kopje koffie voor je klaar. Wanneer je vragen of opmerkingen hebt kun je altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. We helpen je graag verder.

Karakteristieke terracotta plavuizen

Antieke boerenplavuizen of terracotta plavuizen worden ook wel oude estrikken genoemd. Dit zijn tegels met een authentieke uitstraling. Ze werden in het verleden veel gebruikt in kerken en oude boerderijen. De tegels beschikken over een grote verscheidenheid aan diverse kleuren en structuren.

Ze werden vroeger met de hand gemaakt, waardoor ze niet allemaal even dik zijn. Juist deze verscheidenheid geeft een ruimte meer karakter. De boeren tegels hebben immers allemaal een eigen verhaal.

Op rondreis in Frankrijk zoeken we vooral de oude terracotta vloeren of antieke natuursteen vloeren zoals oude Bourgondische dallen en oude Franse boerenplavuizen.

Onderhoudsarm, duurzaam en tijdloos

Waarom kiezen voor antieke boerenplavuizen? We zetten de voordelen even voor je op een rij. Dan kun je zelf een afweging maken.

 • Onderhoudsarm. Af en toe dweilen is voldoende!
 • Vloer met een rijke historie en eigen verhaal
 • De vloer wordt mooier naarmate deze langer ligt
 • In vele uitvoeringen, kleuren en maatvoeringen verkrijgbaar
 • Uitermate geschikt voor vloerverwarming
 • Past binnen elk interieur
 • Duurzaam en tijdloos

Grote voorraad aan estrikken

Wij van De Opkamer beschikken over een ruim aanbod aan oude Franse terracotta plavuizen en antieke boerenplavuizen. De oude plavuizen uit Frankrijk hebben wij gevonden bij de sloop van oude boerderijen, hoeves en kastelen. Vervolgens worden de plavuizen door ons schoongebikt en sorteren we ze op maat.

Daarna bieden we ze jou te koop aan. Wij hebben diverse partijen op voorraad:

Sinds 2000

De Opkamer bestaat al sinds 2000. Wij zijn leverancier van antieke schouwen, natuursteen vloeren, terracotta plavuizen en bouwantiek. In onze branche zijn we inmiddels echt uitgegroeid tot een gevestigde naam. Achter de schermen is een gedreven team van gepassioneerde medewerkers actief die je graag met hun deskundigheid en ervaring van dienst zijn.

Kom eens langs in onze sfeervolle showroom in Made. Graag bespreken we je ideeën onder het genot van een vers kopje koffie! We delen onze expertise graag met je.

Onze passie voor antieke bouwmaterialen vindt u terug in onze sfeervolle showroom, ateliers en opslagloodsen waar we onze antieke schouwen en oude vloeren restaureren en opslaan.

Koop antieke boerenplavuizen bij De Opkamer

Zie je de antieke oude boeren plavuizen al bij je in de kamer liggen? Of ga je binnenkort een nieuw huis bouwen en ben je op zoek naar inspiratie? Bekijk dan gerust eens ons ruime assortiment en kies de estrikken die helemaal naar je wens zijn. Dit kun je online doen, of bij ons in de showroom.

Wil je liever eerst een vrijblijvende offerte ontvangen of meer informatie inwinnen voordat je een keuze maakt? Dat kan natuurlijk. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Bel naar 016-268 1522 of mail naar info@de-opkamer.nl.