Oude arduin vloeren van Belgisch hardsteen.


De Opkamer heeft mooie loten oude vloeren van Belgisch hardsteen. In Belgie worden deze antieke vloeren ook wel oude blauwsteen vloeren of antieke kerkdallen genoemd. De oude arduin vloeren van blauwe steen kenmerken zich door een stoer maar vooral authentiek karakter met een mooie kleurschakering en een gesleten oppervlak met imperfecties zoals beschadigingen en putjes.
De originele oude vloeren kunt u herkennen aan de dikte van de vloertegels en randen. De diktes van de vloertegels zijn ongeveer 5 tot 10 cm dik en de boorden zijn vaak nog schuin bekapt.
Ieder jaar is het moeilijker om oude blauwsteen vloeren te vinden maar soms komen nog mooie oude arduin vloeren vrij bij sloop of restauraties van oude kerken en overheidsgebouwen zoals kazernes, ziekenhuizen en gemeentehuizen in historische Belgische binnensteden van Gent, Bruge, Antwerpen en Brussel.
De Opkamer demonteert de Belgisch hardsteen vloeren voorzichtig op locatie . De oude vloertegels liggen vaak in het zand of in de kalkspecie waardoor demontage relatief makkelijk is. Vervolgens vervoeren we de antieke vloertegels naar onze werkplaats waar we de vloeren schoonbikken en stockeren op formaat.
Deze oude Belgische kerkvloeren zijn vaak 8 tot 15cm dik. Indien U wenst kunnen we de originele vloeren met een grote diamant disc terugzagen/recuperen tot een dikte van 2 cm of 3 cm zodat ze ook in combinatie met vloerverwarming gelegd kunnen worden.
Kom gerust langs in onze opslagloods om onze voorraad oude natuursteen vloeren te bekijken of vraag hiernaast een offerte aan. 
De koffie staat klaar !!