Antieke bourgondische dallen 

Geschiedenis
Oude bourgondische dallen is een antieke Franse kalkstenen vloer uit de beroemde Bourgogne streek in Frankrijk. Vanaf eind 17e eeuw tot 18e eeuw haalden plaatselijke ambachtslieden hun vloeren uit de kalksteengroeven in de streek van Bourgogne in Frankrijk. In die tijd moest de harde kalksteen met de hand worden gespleten. Door deze techniek variëren de platen van oudsher in grootte. De Opkamer heeft een prachtige collectie antieke Franse kalkstenen vloeren die zijn teruggewonnen en gehaald uit oude gebouwen, bastilles, kastelen en landhuizen in heel Frankrijk.
 
Kleurschakering
De antieke bourgondische dallen, ook wel Pierre de Bourgogne genaamd, zijn zeer harde kalksteenvloeren in warme bruin-crème, zand en grijze tinten. Vanwege de dichtheid zijn ze geschikt voor elk interieur of exterieur. Eeuwenoude slijtage zorgt voor prachtige, getrommelde randen en mooie genuanceerde kleurvlakken. Deze antieke stenen platen blijven extreem duurzaam en worden ook nog eens versterkt met een fraaie patinee en putjes waardoor elke vloer een prachtige, tijdloze uitstraling krijgt. Deze variatie in willekeurige grootte, kleur, unieke patinee en textuur maakt deze exclusieve Franse kalksteen zo uniek.
 
Export
Elke week reizen we door Frankrijk om de beste selectie van Bourgondische dallen te verkrijgen die aan onze klanten de hoogste kwaliteit bieden. Wij transporteren deze originele (tot 20 cm dikke) zware stenen platen naar onze werkplaats en zagen het antieke oppervlak af voor ons 1e keus assortiment. Al onze antieke Franse kalkstenen vloeren worden tot een dikte van 3 cm gesneden voor eenvoudige verzending en installatie. Deze eerste keus vloer is de meest gewaardere vloer die we naar de VS exporteren inclusief houten kisten voor veilige verzending. Elke week exporteren we vloeren naar architecten en interieurontwerpers over de hele wereld voor het decoreren van hoogwaardige projecten. Aarzel niet om een offerte aan te vragen voor bezorging aan huis. Of bezoek ons magazijn om onze 1.500 m2 voorraad antieke bourgondische dallen te zien en te genieten van onze geweldige koffie!!