Antiek tuinornament koopt u bij De Opkamer

Mist jouw tuin uitstraling? Vind je dat er wel wat meer sfeer ingebracht mag worden? Dan is een tuinornament precies wat je zoekt! Tuinornament is tuindecoratie. De Opkamer heeft een breed assortiment aan tuinornamenten. Voornamelijk oude en antieke tuinbeelden, zuilen en potten. Je tuin krijgt door het tuinornament dat extra beetje klasse.

Voorbeelden van tuinornamenten

Een tuinornament is een zeer breed begrip. Tuindecoraties kunnen ook vogelhuisjes en bloempotten zijn. Er zijn echter ook exclusievere tuinornamenten als fonteinen en sokkels. Vaak wordt pas gesproken van tuinornamenten als het gaat om beelden en dan het liefst beelden in combinatie met water. In westerse tuinen zijn deze waterornamenten erg populair. Tuinornamenten maken van een normale tuin een tuin met luxe en uitstraling. Zie jij jezelf al zitten middenin je tuin bij jouw fontein?

Oude tuinornamenten

De Opkamer heeft een schitterende verzameling bouwantiek zoals oude tuinornamenten. Een geschikt tuinornament voor jouw tuin uitkiezen is erg moeilijk. Er is zoveel keuze! Ook zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Als je kiest voor een waterornament heb je bijna altijd een pomp nodig waarmee het water door het tuinbeeld kan rondgaan. Je hebt daar uiteraard een stroomafsluiting voor nodig. Kijk dus altijd eerst of er al een buitenstopcontact zit op de plek waar het waterbeeld moet komen!

Tuinornament van gietijzer, metaal, beton of hout

Tuinornamenten zijn in diverse materialen verkrijgbaar. Bij De Opkamer zijn er tuinornamenten van de volgende materialen: gietijzer, metaal, beton, hout, marmer en kalksteen. Het materiaal bepaalt veelal de stijl van het tuinornament. Houten tuindecoraties staan mooi in klassieke en romantische tuinen. Oude en antieke tuinornamenten gaan eeuwenlang mee. De Opkamer heeft bouwantiek uit de 19e eeuw!

Metselstenen en wasbakken

De Opkamer heeft bijzondere en exclusieve tuinornamenten in zijn bezit. Zo vonden ze oude troggen en oude wasbakken in Frankrijk. De Opkamer heeft een grote passie voor antieke bouwmaterialen als oude metselstenen. Daarnaast is De Opkamer gespecialiseerd in antieke schouwen en oude vloeren. Om de vier weken reizen de oprichtsters door heel Europa om te speuren naar antiek en oude bouwmaterialen.

Hoe kom je met ons in contact?

Wil je graag meer weten over de oorsprong van een bepaalde tuinornament? Of heb je vragen over het onderhoud van het tuinornament? Neem contact met ons op via ons telefoonnummer 0162681522 of stuur ons een e-mail: info@de-opkamer.nl. De Opkamer geeft graag antwoord op jouw vragen!