Restauratie antieke schouw

Het restaureren van antieke schouwen is een vak apart! Wil is bij ons degene die antieke schouwen restaureert daar waar nodig is. In zijn werkplaats heeft hij al het benodigde gereedschap om deze restauraties uit te voeren. Onlangs is deze antieke marmersteen schouw dusdanig gerestaureerd en terug gebracht in een goede staat dat wij deze schouw graag aan onze klanten willen laten zien. Wij zijn bijzonder trots op het eindresultaat nadat een schouw gerestaureerd is!

Export naar Spanje

Onlangs hebben wij 200 m2 antieke bourgondische dallen geëxporteerd naar Spanje. Wij hebben vaste vervoerders die voor ons transport wereldwijd verzorgen. Hierbij een reportage van de ongesealde kisten t/m laden in de vrachtwagen en klaar voor shipment.

Boomse klompjes

Recent hebben wij een prachtige partij boomse klompjes weten te bemachtigen, ongeveer 10.000 stuks! Deze unieke handgevormde klompjes hebben een formaat van 14,5 x 3,5 cm en zijn grijs gesmoord. Boomse klompjes worden ook wel schouwklompjes genoemd. Het zijn vuurvaste steentjes en worden vaak gebruikt voor metselwerk binnen een schouw. Het is een exclusief en authentiek steentje dat erg mooi tot z'n recht komt bij welke vorm van metselwerk dan ook!

Hardstenen traptreden

Onlangs hebben wij deze schitterende belgisch hardstenen traptreden uit een historisch pand in Brussel gehaald. Deze traptreden stralen nostalgie en authenticiteit uit en zijn ongeveer 200 jaar oud! Wij laten u een reportage zien van wat er mogelijk is met deze traptreden. Bij onze loods in Made hebben wij deze traptreden gebouwd en kunt u ze in het echt bekijken. Zeer zeker de moeite waard!!

Blauwsteen dallen uit Nivelles

De Opkamer heeft een prachtig lot van oude recuperatie vloeren van Belgisch hardsteen. In januari 2018 hebben we een prachtig lot blauwsteen dallen van bijzondere kwaliteit binnen gekregen uit een oud klooster uit Nijvel. Het formaat van de oude blauwsteen dallen is 55 cm x 55 cm. In totaal momenteel ruim 330 m2 beschikbaar. De oude vloeren van blauwe steen kenmerken zich door hun mooie subtiele kleurschakering en het gesleten oppervlak met talloze imperfecties.