Boomse klompjes

Recent hebben wij een prachtige partij boomse klompjes weten te bemachtigen, ongeveer 10.000 stuks! Deze unieke handgevormde klompjes hebben een formaat van 14,5 x 3,5 cm en zijn grijs gesmoord. Boomse klompjes worden ook wel schouwklompjes genoemd. Het zijn vuurvaste steentjes en worden vaak gebruikt voor metselwerk binnen een schouw. Het is een exclusief en authentiek steentje dat erg mooi tot z'n recht komt bij welke vorm van metselwerk dan ook!

Hardstenen traptreden

Onlangs hebben wij deze schitterende belgisch hardstenen traptreden uit een historisch pand in Brussel gehaald. Deze traptreden stralen nostalgie en authenticiteit uit en zijn ongeveer 200 jaar oud! Wij laten u een reportage zien van wat er mogelijk is met deze traptreden. Bij onze loods in Made hebben wij deze traptreden gebouwd en kunt u ze in het echt bekijken. Zeer zeker de moeite waard!!

Blauwsteen dallen uit Nivelles

De Opkamer heeft een prachtig lot van oude recuperatie vloeren van Belgisch hardsteen. In januari 2018 hebben we een prachtig lot blauwsteen dallen van bijzondere kwaliteit binnen gekregen uit een oud klooster uit Nijvel. Het formaat van de oude blauwsteen dallen is 55 cm x 55 cm. In totaal momenteel ruim 330 m2 beschikbaar. De oude vloeren van blauwe steen kenmerken zich door hun mooie subtiele kleurschakering en het gesleten oppervlak met talloze imperfecties.

Project in Amerika

Onlangs hebben wij deze antieke Franse kasteelschouw geleverd bij onze klant in Amerika. De antieke schouw is veilig overzee per container getransporteerd en lokaal opgebouwd door de plaatselijke aannemer.
Wij hebben een uniek assortiment aan antieke schouwen. De meeste schouwen halen wij uit Frankrijk en worden zorgvuldig gerestaureerd!
Naast antieke kalkzandsteen schouwen hebben wij ook een ruim assortiment aan antieke marmeren schouwen en antieke kasteelschouwen.

Hekwerk bij loods

In november 2017 is er bij onze opslagloods geheel in de stijl van De Opkamer een prachtig antiek hekwerk geplaatst. Het hekwerk en de staanders van massieve blauwe Belgische hardsteen stamt uit de 19de eeuw. Samen met de twee pilasters en de twee poorten zorgt dit geheel voor een stijlvolle oprijlaan.

In onze loods staan 150 antieke schouwen opgesteld. Zeker de moeite waard om eens een keer langs te komen bij ons. Ook is de loods opslag voor al onze zendingen van natuursteen.