Kerkdallen uit Nivelles

De Opkamer heeft een prachtig lot van oude recuperatie vloeren van Belgisch hardsteen. In België worden deze antieke vloeren vaak oude blauwsteen vloeren of oude arduin dallen genoemd. In januari 2018 hebben we een prachtig lot blauwsteen dallen van bijzondere kwaliteit binnen gekregen uit een oud klooster uit Nijvel. Het formaat van de oude blauwsteen dallen is 55 cm x 55 cm. In totaal momenteel ruim 330 m2 beschikbaar. De oude vloeren van blauwe steen kenmerken zich door hun mooie subtiele kleurschakering en het gesleten oppervlak met talloze imperfecties.

Project in Amerika

Onlangs hebben wij deze antieke Franse kasteelschouw geleverd bij onze klant in Amerika. De antieke schouw is veilig overzee per container getransporteerd en lokaal opgebouwd door de plaatselijke aannemer.
Wij hebben een uniek assortiment aan antieke schouwen. De meeste schouwen halen wij uit Frankrijk en worden zorgvuldig gerestaureerd!
Naast antieke kalkzandsteen schouwen hebben wij ook een ruim assortiment aan antieke marmeren schouwen en antieke kasteelschouwen.

Hekwerk bij loods

In november 2017 is er bij onze opslagloods geheel in de stijl van De Opkamer een prachtig antiek hekwerk geplaatst. Het hekwerk en de staanders van massieve blauwe Belgische hardsteen stamt uit de 19de eeuw. Samen met de twee pilasters en de twee poorten zorgt dit geheel voor een stijlvolle oprijlaan.

Chateau Doyon (B)

In augustus 2017 zijn wij naar België gereden om een imposante antieke schouw te demonteren, voorzichtig te transporteren naar ons atelier in Made om daar zorgvuldig te restaureren ! Ik ben meegegaan om een fotoreportage te maken van de demontage van deze unieke antieke schouw. Om een goed beeld te geven hoe dit in zijn werk gaat heb ik vanaf het begin tot het einde foto's gemaakt. Ook heb ik foto's gemaakt van de buitenkant van het kasteel om de historische waarde te laten zien! Een zeer mooi project voor ons!!

RAI Amsterdam

In oktober 2017 hebben wij op de beurs VT wonen gestaan. Dit was in samenwerking met het magazine Stijlvol Wonen en het blad Wonen Landelijke Stijl. Wij hebben een prachtige antieke schouw geplaatst met daarbij onze houten vloer L'Authentique. Rondom de waterpartij en in de keuken hebben we onze strakke natuursteen vloer L'Authentico geplaatst. Deze prachtige elementen in combinatie met de hele inrichting die Stijlvol Wonen heeft verzorgd zorgde ervoor dat de stand er perfect uitzag!!