Informatie
Zeer mooie antieke kalkzandstenen schouw uit de 18 eeuw. Wij hebben deze schouw uit Frankrijk gehaald. De schouw heeft een dubbel bovenblad, licht gebogen benen en eenvoudige afwerking. De maten van de schouw zorgen ervoor dat deze schouw met recht een kasteelschouw genoemd mag worden. Deze 'boerenschouw' is vervaardigd in de welbekende Campagnarde stijl.

Antieke kasteelschouwen en grote oude schouwen van Franse kalksteen hebben een authentieke uistraling door haar prachtige oude patina. Wij struinen iedere maand Frankrijk af voor nieuwe aanwinsten van oude kasteelschouwen en kasteelhaarden. De mooiste antieke kasteelhaarden kopen wij op en deze worden in ons eigen werkplaats perfect gerestaureerd. Deze antieke schouwen van Franse kalksteen of zandsteen vertonen vaak exclusief hand-kapwerk, prachtige ornamenten of een unieke trumeau.

Een oude antieke kasteelschouw in combinatie met een strak intereur maakt het totaalplaatje in uw woning uniek. De mooiste Franse kasteelhaarden komen uit het tijdperk (epoque) Louis XIII maar soms stuiten we ook op unieke kasteelhaarden uit de Renaissance of Barokke kasteelschouwen.