Oude Blauwsteen Dallen

De Opkamer is gespecialiseerd in oude arduin vloeren van Belgisch hardsteen. Deze antieke natuursteen vloeren geven karakter en authenticiteit aan uw woning. In Belgie worden deze antieke vloeren ookwel oude blauwsteen vloeren of oude kerkdallen genoemd. 

Belgisch hardsteen is een kalksteen die zich kenmerkt door haar blauwgrijze kleur met fossielen. De kalksteen wordt ook vaak peti-granit genoemd of blauwsteen uit Henegouwen.

De oude vloeren van Belgische blauwe steen kenmerken zich door een stoer maar vooral authentiek karakter met een mooie kleurschakering en een gesleten oppervlak met perfecte imperfecties zoals beschadigingen en putjes.

De originele oude vloeren kunt u herkennen aan de dikte van de vloertegels en randen. De diktes van de vloertegels zijn ongeveer 5 tot 10 cm dik en de boorden zijn vaak nog schuin bekapt.

Ieder jaar is het moeilijker om oude blauwsteen vloeren te vinden maar soms komen mooie loten oude arduin vloeren vrij bij sloop of restauraties van oude kerken en overheidsgebouwen zoals kazernes, ziekenhuizen en gemeentehuizen in de historische Belgische binnensteden van Gent, Brugge, Antwerpen en Brussel.

De Opkamer demonteert de Belgisch hardsteen vloeren voorzichtig op locatie . De oude vloertegels liggen nog vaak in het zand of in de kalkspecie waardoor demontage relatief makkelijk is. Vervolgens transporteren we de antieke vloertegels van Belgisch hardsteen naar onze werkplaats waar we de vloeren schoonbikken en stockeren op formaat. 

De oude vloertegels zijn vaak 8 tot 15cm dik. Indien U dat wenst kunnen we de originele dikke vloeren met een grote diamant-disc terugzagen tot een dikte van 2 cm of 3 cm zodat ze ook in combinatie met vloerverwarming gelegd kunnen worden. Wij hebben hele goede tegelzetters in dienst die de oude blauwsteen vloeren kunnen plaatsen in de specie of kunnen verlijmen op uw zand/cement dekvloer.

Vraag hiernaast een offerte aan of kom langs in onze opslagloods om onze voorraad oude arduin vloeren te bekijken. De koffie staat klaar !!