Gereserveerd
oude kerkvloeren
Gereserveerd
antieke basecles
Gereserveerd
oude basecles
Gereserveerd
antieke kerkvloeren
Informatie
Antieke kerkdallen worden in Belgie vaak oude kerkvloeren in Basecles genoemd. Deze unieke oude vloeren komen vrij uit de sloop en renovatie van historische kerken, publieke gebouwen en kastelen. Daardoor staan deze oude vloeren vaak ook bekend als antieke kasteelvloeren of oude kerkvloeren.
De antieke kerkdallen zijn gekapt uit blokken zwart marmer die vroeger gewonnen uit de ondergrondse steengroeves rondom Namen. De oude dallen worden daardoor ook vloeren van Namense steen of Naamse steen genoemd. Connaisseurs in Belgie betitelen de oude kerkdallen ook vaak als Noir de Mazy (Noir de Masy) of Basecles (Noir de Basècles') genoemd.
De oude arduindallen zijn egaal en matzwart van kleur. De echte oude vloeren herkent men nog aan de schuingekapte randen. Vroeger kapte men de dallen immers helemaal met de hand waardoor de typerende schuin weggekapte randen ontstonden. In het oppervlak van de stenen ontbreken de witte kalkaders en de fossielen welke vaak typerend zijn voor Belgische arduin zoals Petit Granit of blauwsteen uit Henegouwen. De oude kerkdallen zijn kwalitatief van top-kwaliteit en harder dan arduin of blauwsteen.
De afmetingen van de oude Basecles variieren veelal tussen 25cmx25cm en 45cmx45cm.
Vraag hiernaast vrijblijvend een offerte aan of kom langs in een van onze opslagloodsen om een mooie partij kerkdallen uit te kiezen !  De koffie staat klaar.